петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЕЗ НАПРАВЛЕНИЕ: Плащаме с до 60% по-скъпи прегледите при специалисти

      С инфлацията, с вдигането на минималната заплата, осигуровки и пенсии у нас, очаквано са засегнати и медицинските услуги. До 60 на сто по-скъпи са прегледите при специалисти, поскъпнали са и лабораторните изследвания, както и доплащанията на различни консумативи при операции. 

      Близо 60% обаче е поскъпването в цените на медицинската апаратура, консумативите, фонд работна заплата, осигуровки, лекарства и транспорт. Почти всички от частните болници по Черноморието имат договори със Здравната каса и приемат направления от личните лекари. А взимането на направление е лесно, вече по електронен път, дори по телефона.

      С направление от личен лекар за ядрено-магнитен резонанс, не само се чака с месеци, но и в държавната болница задължително се доплаща. За да бъде малко по-евтино пациенти се редят с часове на опашки за направление.

      Ако бъдат назначени допълнителни изследвания, то е се плащат отделно. Пълна кръвна картина, изследвания за метаболитен синдром – захар, холестерол, и витамини – цената в лаболатория може да достигне до 120 лева. По-сложни прегледи, като например колоноскопията, струва 450 лева.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ