неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Русия: Студенти от 9 държави са ранени при атака на дрон на Украйна в региона на Татарстан

      Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова каза в сряда, че граждани на девет държави са били ранени при вчерашната атака на украински дрон срещу региона на Татарстан.
      Говорейки на брифинг в Москва, Захарова каза, че нападението е извършено срещу колеж и студентска резиденция в специалната икономическа зона Алабуга, на 210 километра (130 мили) от областния център, град Казан.
      „В резултат на атака с дрон срещу колеж и студентска резиденция в Татарстан бяха ранени 13 души, сред които граждани на Зимбабве, Руанда, Конго, Кения, Нигерия, Южен Судан, Шри Ланка, Киргизстан и Русия“, каза тя.
      Отделно администрацията на губернатора на Татарстан съобщи, че броят на ранените е нараснал до 14 и шестима от тях остават в болница под наблюдението на лекарите.
      Всички ранени са студенти от Политехническия образователен център Алабуга, се казва в съобщението.
      Твърди се, че няколко украински дрона са ударили съоръжения в специалната икономическа зона Алабуга и град Нижнекамск в региона на Татарстан във вторник.
      Коментирайки инцидента, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Киев „продължава своята терористична дейност“, добавяйки, че военните „работят за минимизиране на тази заплаха и впоследствие за пълното й премахване“.
      Алабуга е най-голямата и най-успешна специална икономическа зона от промишлен и производствен тип в Русия и разполага с няколко големи завода на нейна територия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ