понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      След извънсъдебна договорка: Държавата дава 10 млн. лв. за „Капитан Андреево“

      Правителството в оставка одобри 10 милиона лева към бюджета на Министерството на земеделието и храните. Целта е Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) да ги ползва в извънсъдебно споразумение за договорка с „Евролаб 2011“. Това е частната фирма, която продължава да действа на ГКПП „Капитан Андреево“. Опитите на държавата да отнеме фитосанитарния контрол засегая са неуспешни. „Евролаб 2011“ спечели на първа инстанция дело срещу областния управител на Хасково, по чиято заповед трябваше да се изземат 6 имота от компанията на граничния пункт – тя ги ползва под наем от БАБХ. Частното дружество обаче спечели делото за пет от тях. 

      С ПМС-от, прието в понеделник, се осигуряват 10 млн. лв. за  „сключване на извънсъдебно споразумение от Българската агенция по безопасност на храните за прекратяване на Договор No 95/31.12.2021 г. в частта относно Сграда „Контрол на продукция за човешка консумация“. 

      Въпросната сграда е най-голямата от шестте, предоставени от БАБХ на „Евролаб“ – тя е с площ 718,8 кв. м. Другите са: сграда за “Живи животни” – с площ 377,7 кв. м, сграда за контрол на живи животни (337,5 кв. м), сграда за фитосанитарен контрол 1 (120 кв. м), сграда за фитосанитарен контрол 2 (115 кв. м) и сграда за контрол на продукция за нечовешка консумация (120 кв. м). 

      снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ