четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Аталанта подчини Рома в битката за петото място

      Аталанта победи у дома Рома с 2:1 в мач от 36-ия кръг на италианската Серия „А“ и се утвърди на петата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига. В големия герой за бергамаските се превърна Шарл де Кателаре, който наниза два гола за две минути през първото полувреме. След почивката домакините не бяха толкова доминиращи, но „вълците“ съумяха да върнат само един от головете чрез Лоренцо Пелегрини от дузпа в 66-ата минута.

      Бергамаските влязоха изключително настървено в мача. Още в началните минути създадоха две голови положения. Удар на Джанлука Скамака беше отразен от вратаря на гостите Миле Свилар. Секунди по-късно Берат Джимсити скочи високо и засече с глава центриране в наказателното поле, но встрани от целта.

      Към средата на първото полувреме Аталанта наниза два бързи гола в рамките на две минути. В 18-ата Шарл де Кателаре проби и си освободи пространство за изстрел, след което реализира по брилянтен начин за 1:0.

      Само две минути по-късно той удвои преднината на домакините. Този път задачата му беше далеч по-лесна. Теун Коопмейнерс свърши по-голямата част от работата и му подаде. Шарл де Кателаре отигра с едно докосване и преодоля Свилар.

      След почивката Рома поизравни играта, макар че в 52-рата минута Свилар трябваше да се намесва. Стражът отрази удара на Сантана де Мораеш.

      В 64-тата минута Тами Ейбрахам беше намерен на чиста стрелкова позиция, но прати топката високо над напречната греда. Две минути след това римляните все пак се върнаха в мача, като намалиха изоставането си. Рома получи правото да бие дузпа, която Лоренцо Пелегрини реализира хладнокръвно.

      Рома започна да търси изравняването. В 83-тата минута удар на Ромелу Лукаку не успя да затрудни достатъчно Марко Карнезеки. В крайна сметка бергамаските удържаха аванса си и се поздравиха с трите точки. За тях в Серия А предстои гостуване на Лече, а за Рома домакинство на Дженоа.

      След успеха Аталаната е с актив от 63 точки на петата позиция в класирането. Рома остава шести с 60 точки, а седми е Лацио с 59. Челната петица в Серия А този сезон е още по-важна, защото всички отбори в нея ще получат право на участие в Шампионска лига.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ