събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Отново отлагат делото срещу пастора Даниел Хъл

      Районен съд Сливен отхвърли искането за промяна мярката за неотклонение „задържане под стража“ на британския пастор Даниел Хъл.

      Пасторът е обвинен в блудство с 14 малолетни и непълнолетни децата от квартал „Надежда“. По-рано днес съда отложи разпоредителното дело за 11 юни поради нередовно призоваване на подсъдимия. 

      Даниел Хъл остава в следствения арест на затвора в Бургас, въпреки твърденията на защитата му и негови лични, има нужда от инсулин, тъй като е диабетик. При извеждането му от съдебна зала подсъдимия обяви пред медиите, че системата иска да го убие.

      „Прокурорът нарочно иска за мен да умирам в затвора. Аз съм невинен човек. Абсолютно нищо не съм извършил срещу никой. Аз съм жертвата. Децата не са жертви!“, заяви Хъл.

      По-рано до отлагане на разпоредителното заседание по делото блудство се стигна, след като стана ясно, че има забавяне на документи от затвора в Бургас и те не са пристигнали в съда.

      „Поне един два дни преди заседанието председателя е е следвало  да си прегледа делото, да погледне кой е редовно призован, кой не. И при условия, че липсва документация от редовното призоваване на подсъдимия да се позаинтересува, каква е причината да не а се върнали отрязъците от призовките. А, това очевидно не е сторено.“, коментира Стоил Славов, защитник по делото на едно от пострадалите деца.

      Говорителят на Районната прокуратура Венета Добрева заяви, че това е организационно забавяне.

      „Просто чисто организационно нещата са се случили по-бавно“, заяви говорителят на Районна прокуратура Венета Добрева

      В подкрепа на Хъл в съда днес дойде Ивана Димитрова. Тя е посещавала службите му в молитвения дом в квартал „Надежда“ и е твърдо убедена, че е натопен, като подчерта, че „това е чиста клевета“

      Това е поредното отложено дело по случая „Хъл“ и вече 13 месеца то не може да тръгне. Преди това отвод си дадоха всички съдии от наказателната колегия на Районния съд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ