неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Ким Чен Ун с призив за „епохална промяна“ в подготовката за война

      Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за „епохална промяна“ в подготовката за война чрез постигане на целите за производство на оръжия. Изявлението беше направено по време на инспекция на тактическа ракетна система, съобщиха севернокорейските държавни медии.

      Това се случва в момент, когато анализатори твърдят, че въоръженият с ядрени оръжия Пхенян може да тества и увеличава производството на артилерийски и крилати ракети преди да ги изпрати на Русия за използване в Украйна.

      По време на инспекцията си на тактическата ракетна оръжейна система на 14 май Ким изрази „голямо задоволство от производствените резултати, отчетени от отбранителните промишлени предприятия“ през тази година, съобщи официалната Корейска централна информационна агенция на Пхенян.

      Ким „подчерта необходимостта да се извърши епохална промяна в подготовката на армията за война, като се изпълнят безотказно плановете за производство на боеприпаси за 2024 г.“, се допълва в съобщението.

      Произведените досега през тази година ракетни установки са предназначени за военните части в западната част на страната, заявиха от KCNA.

      До голяма степен изолираната страна напоследък засили военните си връзки с Русия, а през миналия месец Пхенян благодари на Москва, че използва правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН, за да блокира подновяването на експертната група на ООН, която следи за международните оръжейни санкции срещу режима на Ким.

      Южна Корея и Съединените щати обвиниха Северна Корея, че доставя оръжия на Русия, въпреки че санкциите на ООН забраняват подобна стъпка. Бяха представени доказателства за употреба на севернокорейски ракети срещу Украйна.

      Междукорейските отношения са в една от най-ниските си точки от години, като Пхенян обяви Южна Корея за свой „основен враг“. Той се отказа от агенциите, посветени на обединението, и заплаши с война заради „дори 0,001 мм.“ териториално нарушение.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ