понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Руският политически елит заминава с Путин в Китай

      Руските чиновници, които заемат високи постове, ще придружават Владимир Путин при предстоящото му посещение в Китай. Това стана ясно от изявление на помощника на руския президент Юрий Ушаков. Визитата ще се състои на 16–17 май, съобщава Каспаров.ru.

      Ушаков напомни, че преди година – през март 2023 г., китайският лидер Си Дзинпин посети Русия. Това бе първото му пътуване зад граница, след като беше избран за трети мандат. Агенция „Новости“ съобщи списъка със състава руската делегация.

      В него са включени външният министър Сергей Лавров, министърът на финансите Антон Силуанов, заместник-шефът на президентската администрация Максим Орешкин, директорът на железниците Олег Белозеров. За Китай заминават също директорката на централната банка Елвира Набиулина, шефът на „Росатом“ Алексей Лихачев, шефът на „Роскосмос“ Юрий Борисов, директорът на Федералната служба по военно-техническо сътрудничество на Русия Дмитрий Шугаев, министърът на икономическото развитие Максим Решетников.

      Путин ще бъде придружаван също от министъра на отбраната на Русия Андрей Белоусов и секретаря на Съвета за сигурност Сергей Шойгу, които ще участват в неформална среща със Си Дзинпин.

      В състава на делегацията влизат и представители на руския бизнес: президентът и председател на управата на Сбербанк Герман Греф, упълномощения по защита на правата на предприемачите Борис Титов, шефът на Руско-китайския делови съвет и притежател на Volga Group Генадий Тимченко, и предприемачът Олег Дерипаска.

      В разширения състав на групата влизат петима вицепремиери: Денис Мантуров, Дмитрий Чернишенко, Александър Новак, Татяна Голикова и Юрий Трутнев.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ