неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Турските власти се опасяват от нов опит за преврат срещу Ердоган

      Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая изрази опасения от нов опит за преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде Анадолската агенция.

      Неотдавна трима високопоставени полицейски служители, включително заместник-началникът на полицията в столицата Анкара, бяха отстранени от длъжност в рамките на разследването на заговор срещу правителството.

      Според Йерликая действията им приличат на „заговора на Гюленистката терористична група (FETÖ) от 2016 г., организиран от Фетхуллах Гюлен.“

      „Ще унищожим всички заговори и капани срещу президента и правителството“, каза вътрешният министър.

      По-рано председателят на турската Партия на националистическото действие /ПНД/ Девлет Бахчели, съюзник на управляващата Партия на справедливостта и развитието, обяви, че се опасява от подготовка на нов преврат в страната.

      Лидерът на националистите твърди, че някои служители на полицията и съдебната система планират да повторят случилото се през 2016 г. При неуспешния опит за преврат загинаха над 200 души, а стотици бяха ранени.

      На 14 май президентът Ердоган проведе среща с ръководителя на Националната разузнавателна организация /МИТ/ Ибрахим Калън и министъра на правосъдието Йълмаз Тунч. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ