събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Уволниха заместник-директора на полицията в Ловеч

      Уволниха заместник-директора на полицията в Ловеч.

      Преди година и половина беше съобщено, че зам.-директорът на областната дирекция на полицията в Ловеч се оказва следствен, подсъдим и с обвинение за кражба на ток.

      56-годишният Георги Иванов, който е бил шеф на Криминална полиция, е и с действаща криминална регистрация.

      Бил е на ръководния пост, в последствие отстранен. Преди 1,5 г. печели три дела и е върнат, но по това време се сдобива и с обвинение за кражба на ток.

      През 2014 г. е констатирано нарушението за незаконно присъединяване на елмрежата – със син кабел директно към фазата. През 2019 г. е подаден сигнал на тел. 112.

      Според енергото, Иванов е ползвал 5 г. незаконно електроенергия.

      По непотвърдена информация е отстранен и прекият му ръководител и директор на ОД на МВР – Ловеч Станислав Великов, който отказваше да отстрани Иванов след разследване на медията.

      В дирекцията на МВР имало и разследващи от ГДБОП, които проверяват сигнали за драстични нарушения и злоупотреби, като не се изключва и работна версия на разследването за ОПГ. От полицията все още не са коментирали уволнението.

      На 30 май в Районен съд – Ловеч е насрочено разпоредително заседание по делото срещу Иванов за кражба на ток, установена преди 4 години. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ