четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Франческо Баная спечели Гран При на Италия

      Франческо Баная спечели третата си поредна победа в домашната си Гран При на Италия в MotoGP, след като триумфира в едно доста скучно състезание на „Муджело“.

      Световният шампион, който заради наказание стартира пети, изкова победата си в първите два завоя на надпреварата. Той остана от външната страна в спирането за „Сан Донато“, но с много по-висока скорост задмина Марк Маркес и Енеа Бастианини, за да излезе на второто място.

      След това той атакува и Хорхе Мартин във втората крива, за да излезе начело. След това, до финала на дистанцията от 23 обиколки, разликата между двамата варираше в границите на 0.4-0.7 секунди, но така и не се стигне до атака от страна на Мартинатора.

      Пилотът на Прамак Дукати обаче дори не успя да се пребори за второто място, след като загуби скорост в самия край и бе изпреварен от Енеа Бастианини в последния завой на надпреварата. Звяра бе четвърти в началото на предпоследния тур, но отново показа отличното си темпо в заключителните километри и изпревари последователно Марк Маркес и Мартин, за да оформи двойния триумф на Дукати на „Муджело“.

      За Мартинатора остана третата позиция, а Маркес се класира четвърти. Педро Акоста завърши на четвъртата позиция преди Франко Морбидели, Фабио Ди Джанантонио, Маверик Винялес, Алекс Маркес и Брад Биндър, които оформиха топ 10. Точки от Гран При на Италия взеха още Алейш Еспаргаро, Раул Фернандес, Марко Бедзеки, Мигел Оливейра и Алекс Ринс.

      Старт на състезанието – Отличен старт за Мартин, който запази първото място в първия завой, но във втория бе изпреварен от Баная, който направи уникален старт, за да се изкачи от петото на второто място още в спирането за „Сан Донато“.

      1/23 – В края на първия тур Баная водеше с 0.3 пред Мартин, Бастианини, Марк Маркес и Акоста.

      2/23 – Мартин с грешка в „Сан Донато“, която за малко не коства позиция на испанеца от Бастианини, но той остана на втората позиция, губейки само десета от Баная.

      3/23 – Късна атака за Маркес срещу Бастианини в „Сан Донато“, но пилотът на Грезини отвори твърде много кривата, което позволи на Звяра да си върне третата позиция. От тази атака не Маркес за малко да се възползва и Акоста, който пробва да излезе на четвъртото място във втория завой, но остана зад Маркес.

      Акоста отвори много „Бучине“ и загуби дистанция от Маркес, което даде шанс на Морбидели да атакува на старт-финалната права, но до маневра в „Сан Донато“ не се стигна.

      4/23 – Синкав дим излезе от мотора на Маркес на ускорението от „Бучине“, но испанецът запази високото си темпо на четвъртото място.

      6/23 – Баная с опит да се откъсне в челото, но авансът му пред Мартин беше едва 0.6 секунди.

      8/23 – Бастианини започна да притиска Мартин в спора за второто място, като разликата между двамата бе само десета. На две зад тях се движеше и Маркес.

      12/23 – В средата на дистанцията Баная продължаваше да води с 0.6 пред Мартин, който на свой ред имаше сходен аванс пред Бастианини, а на 0.3 зад Звяра бе и Маркес.

      16/23 – Най-накрая изпреварване в състезанието днес, дело на Ди Джанантонио, който се изкачи на осмото място, изпреварвайки Алекс Маркес.

      18/23 – След проявеното дълго търпение Марк Маркес най-после се справи с Бастианини и се изкачи на третото място след перфектна атака в спирането за „Сан Донато“.

      19/23 – В челото дистанцията между Баная и Мартин продължаваше да варира в рамките на 0.4-0.7 секунди, но така и нямаше по-стойностна атака от страна на Мартинатора. Двамата бяха на малко повече от секунда пред Маркес.

      21/23 – Бастианини се подаде от вътрешната страна на Маркес в спирането за „Сан Донато“, но се отказа да атакува и остана на четвъртото място.

      22/23 – Бастианини с много агресивна, но и в рамките на разумното, атака срещу Маркес в „Скарперия“, която върна на Звяра третата позиция.

      Край на състезанието – Пеко Баная с трета поредна победа у дома, Бастианини донесе двойна победа на Дукати с изпреварване срещу Мартин в последния завой на състезанието.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ