неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Курти: Отношенията между Косово и Турция се коренят в дълбоко уважение

      „Отношенията между Косово и Турция се коренят в дълбоко уважение и продължават да създават възможности за сътрудничество“.

      Това заяви косовският премиер Албин Курти на първия икономически бизнес форум между Косово и Турция, който се провежда в Истанбул, съобщи „Коха“.

      „Турция беше една от първите страни, които признаха независимостта на Косово през 2008 г., което показва специалните отношения между двете страни. Това е доказателство за ангажираността на Турция“, каза Курти.

      Министър-председателят подчерта двойното увеличение на икономическите инвестиции и добави, че редица косовски компании развиват бизнес в Турция.

      Турският министър на търговията Омер Болат подчерта, че сътрудничеството с Косово ще продължи дълго време. Болат заяви, че търговските отношения между двете страни ще се увеличават и се надява те да достигнат стойност от 1 млрд. евро.

      „Търговският напредък между Косово и Турция продължава да допринася и за двете страни. Ето защо Турция признава суверенитета и целостта на Косово. Стабилността на Косово означава стабилност на Западните Балкани“, добави турският министър. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ