петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Джо Байдън: Не сме разрешавали удари срещу Москва

      Съединените щати ще предоставят на Украйна нов пакет военна помощ – този път на стойност 225 млн. долара. Според американски военни, става дума основно за боеприпаси, включително ракетни системи ХАЙМАРС.

      Дни след като разреши американски оръжия да бъдат използвани за поразяване на цели на руска територия, в ексклузивно интервю за Ей Би Си нюз Джо Байдън уточни, че те няма да бъдат употребявани за атаки срещу Москва или Кремъл.

      Попитан дали произведени в Съединените щати оръжия вече са изплезвани в Русия, американският президент отговори, че указът, който е подписал, ограничава потенциалните удари за райони в близост до окупираната от Русия Харковска област.

      „Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу Украйна се извършват нападения. Не сме давали зелена светлина за удари на 200 мили във вътрешността на Русия. Не сме позволявали удари срещу Москва или Кремъл. Познавам Путин от над 40 години. И той ме притеснява от над 40 години. Той не е добър човек. Той е диктатор, който прави всичко възможно да си гарантира, че ще продължава да управлява страната си, но ще продължи и войната“, заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ