петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израелските удари взеха 18 жертви, включително кмет на бежански лагер

      Израелски въздушни удари в централната част на Газа през нощта убиха 18 души, включително кмета на бежанския лагер Нусейрат, съобщиха болнични служители в петък.

      Ударите бяха насочени към бежанските лагери Нусейрат и Магази и градовете Деир ал-Балах и Завейда, според Асошиейтед прес. Ияд ал-Мугари, кмет на лагера Нусейрат, беше убит заедно с четири деца и една жена, съобщиха болнични служители, предаде АП.

      IDF съобщи в петък, че е убила десетки бойци на Хамас в централната част на Газа, според израелските медии.

      Говорител на Хамас каза, че израелското „убийство на кмета на Нусейрат е военно престъпление с цел създаване на хаос и умножаване на хуманитарната криза“, според Ал Джазира Палестина.

      Ударите дойдоха само часове след бомбардировката на Израел срещу управлявано от ООН училище, приютяващо стотици разселени палестинци в четвъртък. Повече от 30 души бяха убити при този удар, за който Израел твърди, че е насочен срещу бойци на Хамас, криещи се в класните стаи.

      Жозеп Борел, първият дипломат на ЕС, осъди бомбардирането на училището ал-Сарди в бежанския лагер Нусейрат като „ужасяващо“ и призова за разследване.

      Повече от 36 000 палестинци, предимно цивилни, са били убити, откакто Израел започна инвазията си в ивицата Газа миналия октомври, според управляваното от Хамас здравно министерство. Израел започна своята военна операция в отговор на терористичната атака на Хамас от 7 октомври, която остави 1200 мъртви израелци и видя около 250 взети за заложници.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ