петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Гореща вълна в Гърция и Турция: Температурите ще се покачат до 45 градуса

      Вълна топъл въздух над Северна Африка и централното Средиземноморие си проправя път на изток, така че от днес до петък в Гърция и Турция температурите ще се покачат до 45 градуса по Целзий, предава ДПА.
      Най-високи температури се очакват в сряда и четвъртък, а през уикенда те трябва да се понижат, прогнозира гръцката метеорологична служба.
      От вторник училищата в части от страната или ще затворят в 11.30 сутринта, или ще останат затворени изцяло, ако местните съвети решат, че жегата е твърде голяма.
      Гръцкото министерство на труда призова хората в публичния и частния сектор да работят от вкъщи, ако е възможно.
      За многото туристи, които в момента са в Атина, гръцкият Червен кръст е поставил щандове на централния площад Синтагма и на Акропола, където служителите раздават безплатна вода.
      Хората се съветват да избягват да излизат навън в горещите следобеди, да пият много вода, да избягват алкохола, да не ядат твърде много и да избягват интензивни упражнения на открито.
      Много градове и общини в Гърция отварят обществени, климатизирани сгради, където бездомните, бедните и хората, които нямат климатици у дома, могат да потърсят подслон.
      Турската метеорологична служба също предупреди за гореща вълна, която ще засегне особено западната част на страната, където се очакват температури от 45 градуса по Целзий.
      Препоръчително е да се избягва престоят на открито в периода от 11 до 16 часа, особено за възрастни хора, деца и хронично болни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ