петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Пожарът в сградата на Novo Nordisk в Копенхаген е овладян

      Пожар, който избухна във вторник в сграда на Novo Nordisk, близо до централата на компанията в предградието на Копенхаген Багсвард, бързо беше овладян, съобщиха от фармацевтичния гигант.

      „Можем да потвърдим, че този следобед е избухнал пожар на покрива на офис сграда, наета от Novo Nordisk“, каза говорителят на Novo в изявление по имейл.

      Пожарът е възникнал в сграда надолу по пътя от централния офис на Novo Nordisk и скоро е бил овладян от пожарната и полицията, каза говорителят.

      Видео на уебсайта на датския вестник Ekstra Bladet показва пламъци и гъст черен дим, излизащ от сградата.

      Местната полиция съобщи малко преди 16 часа. (1400 GMT) в социалните медии X, че е пристигнал на място на улица Krogshojvej в Багсвард, на около 13 км североизточно от центъра на Копенхаген и че няма ранени.

      Около 10 минути по-късно полицията съобщи, че огънят е овладян.

      Това е третият път в рамките на малко повече от месец, в който създателят на хитовото лечение за отслабване Wegovy и лекарството за диабет Ozempic е засегнат от пожар. Беше съобщено за пожар на строителна площадка в датския град Калундборг на 16 май, а по-късно офис сграда в Багсвард беше засегната от пожар на 22 май.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ