петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Русия и КНДР си обещаха да си помагат взаимно в случай на агресия срещу една от двете страни

      Според новото споразумение Русия и Северна Корея се договориха да си помагат взаимно в случай на агресия срещу която и да е от двете страни, каза руският президент Владимир Путин в сряда.
      Говорейки на пресконференция в Пхенян след среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, която беше предавана на живо на уебсайта на Кремъл, Путин каза, че сигурността и международните въпроси са важни теми на днешните разговори.
      „Подписаното днес всеобхватно споразумение за партньорство предвижда, наред с други неща, взаимна помощ в случай на агресия срещу една от страните по това споразумение“, каза Путин.
      Руският президент подчерта, че документът поставя основите и на военното сътрудничество между двете страни.
      „Подписаното днес всеобхватно споразумение за партньорство предвижда, наред с други неща, взаимопомощ в случай на агресия срещу една от страните по това споразумение“, каза той.
      Ким Чен Ун от своя страна каза, че споразумението е „миролюбиво, отбранително по природа“, добавяйки, че ще ускори установяването на многополюсен свят.
      „Този ​​мощен договор не е нищо повече от документ с наистина конструктивен, обещаващ, изключително миролюбив и отбранителен характер, предназначен да защитава и защитава основните интереси на народите на двете страни. Не се съмнявам, че (споразумението) ще се превърне в движеща сила за ускоряване на установяването на нов многополюсен свят“, подчерта той.
      Севернокорейският лидер също описа споразумението като важен документ, който ще постави основите за бъдещо сътрудничество между двете страни, включително в икономиката, политиката и военните въпроси.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ