четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Шотландия и Швейцария завършиха 1:1

      Шотландия и Швейцария завършиха 1:1 в много интригуващ мач от група „А“ на Евро 2024. Двубоят се игра в Кьолн. В 13-ата минута Скот Мактоминей даде преднина на шотландците. Халфът на Манчестър Юнайтед се разписа, като преди да влети в мрежата топката рикошира в десния крак на Фабиан Шер. Първоначално попадението беше записано като автогол на Шер, но впоследствие УЕФА направи промяната и Мактоминей бе голмайстор.

      В 26-ата Джердан Шакири реализира за 1:1. Бившият съотборник на Станислав Иванов в Чикаго Файър вкара страхотно попадение. Швейцарците можеха да стигнат до победата, но попадения на Дан Ндойе и Бреел Емболо бяха отменени заради засади. Веднъж и гредата спаси Шотландия – след удар на Фабиан Шер.

      Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, който вкара първия гол при победата на Швейцария с 3:1 над Унгария, тази вечер беше резерва и не се появи в игра.

      Шотландците по трибуните в Кьолн изпаднаха в екстаз в 13-ата минута, когато любимците им поведоха в резултата. „Гайдарите“ изненадаха съперника с бърза атака. Андрю Робъртсън организира нападението, подаде към Калъм Макгрегър, който продължи към Скот Мактоминей в наказателното поле, халфът на Манчестър Юнайтед стреля, при което Фабиан Шер протегна десния си крак, но отклони топката и тя влетя във вратата на Ян Зомер – 1:0.

      Швейцария изравни в 26-ата минута със страхотен гол на Джердан Шакири. Антъни Ралстън допусна много груба грешка, извеждайки опитния халф на отлична позиция, а той с много точен удар вкара топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Ангъс Гън – 1:1.

      Швейцария организира много добра атака в 32-ата минута. Рубен Варгас комбирнира с Дан Ндойе, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Шотландия и стреля, но Ангъс Гън плонжира и успя да избие в корнер.

      Швейцария вкара гол в 33-ата минута, но попадението не беше зачетено заради засада. След центриране от корнер в наказателното поле на „гайдарите“, Мануел Аканджи продължи топката с глава към Дан Ндойе, а той успя да вкара топката във вратата на Ангъс Гън, кой  беше излязъл неразчетено. Попадението обаче не беше зачетено заради положение на засада на Ндойе при паса към него от страна на Аканджи.

      Дан Ндойе направи много голям пропуск в 57-ата минута. Киърън Тиърни изпусна Ндойе, който изскочи сам срещу Ангъс Гън, но не успя да намери очертатанията на вратата, стреляйки встрани от десния страничен стълб.

      Киърън Тиърни получи контузия в ситуацията с Дан Ндойе и бе сменен принудително от Скот Макена в 61-ата минута.

      Шотландия бе много близо до гол в 67-ата минута. Андрю Робъртсън центрира в наказателното поле на Швейцария, където Грант Ханли се пребори за по-добра позиция с Фабиан Шер и го изпревари, засичайки с глава, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Ян Зомер.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ