събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Столтенберг: Трябва да сме наясно, че авторитарните сили са все по-единни

       Новият отбранителен пакт на Русия със Северна Корея показва нарастващо сближаване между авторитарните сили и подчертава важността на това демокрациите да представят единен фронт, каза ръководителят на НАТО в сряда.
      Руският президент Владимир Путин подписа споразумение с Ким Чен Ун на Северна Корея, което включва обещание за взаимна отбрана, ход, който променя политиката на Москва спрямо Пхенян.
      Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Северна Корея е предоставила „огромно количество боеприпаси“ на Русия, докато Китай и Иран подкрепят военно Москва във войната й срещу Украйна.
      „Трябва да сме наясно, че авторитарните сили се изравняват все повече и повече. Те се подкрепят взаимно по начин, който не сме виждали досега“, каза той на панелна дискусия по време на официално посещение в Отава.
      „Когато те са все по-единни – авторитарните режими като Северна Корея и Китай, Иран, Русия – тогава е още по-важно да сме единни като държави, вярващи в свободата и демокрацията“, каза той.
      Нарастващата близост между Русия и други азиатски нации означава, че е още по-важно НАТО да работи със съюзниците в Азиатско-тихоокеанския регион, каза той, добавяйки, че това е причината лидерите от Австралия, Япония, Нова Зеландия и Южна Корея да бъдат поканени на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон следващия месец.
      Столтенберг също каза, че очаква Канада да изпълни целта на НАТО да изразходва 2% от брутния вътрешен продукт за отбрана.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ