вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      Украйна преобърна Словакия и завърза здраво групата

      Националният отбор на Украйна стигна до пълен обрат и взе успеха с 2:1 срещу Словакия в интригуващ мач от група Е на UEFA EURO 2024. По този начин украинците максимално завързаха интригата в групата си, след като стартираха с тежко поражение от 0:3 срещу Румъния.

      Иван Шранц даде аванс на словаците след 17 минути игра и на практика материализира по-доброто представяне на селекцията си до този момент.

      След допуснатия гол украинците заиграха по-добре, а до края на частта стигнаха до греда след диагонален шут на Олександър Тимчук.

      Второто полувреме и нанесените корекции от Серхий Ребров спомогнаха на „жълто-сините“ да изравнят на „Меркур-Шпийл Арена“, след като в 54-ата минута Микола Шапаренко изравни и зарадва украинските фенове по трибуните в Дюселдорф.

      Натискът на украинците продължи в хода на мача, а Михайло Мудрик също нацели гредите на словаците, за да може резервата Роман Ярмоленко десет преди края да обърне развоя на мача в полза на неговия отбор.

      Така украинците вече имат три точки в своя актив и заемат третото място. Толкова точки имат и словаците, но те са втори, тъй като имат предимство при головата разлика. Лидер е Румъния с 3 точки, а последният Белгия е с нула. Важно е да се отбележи, че именно румънци и белгийци все още не са изиграли мача помежду си.

      В последните си мачове в групата Украйна ще мери сили с Белгия, докато Словакия ще спори с Румъния.

      Словаците заслужено откриха резултата на „Меркур-Шпийл Арена“ след само 17 минути игра. Тогава Лукаш Хараслин центрира топката към далечната греда за Иван Шранц. Той пребори с лекота Олександър Зинчеко и стреля с глава.

      ​Анатоли Трубин не се намеси достатъчно качествено и топката се озова зад гърба му – 1:0 за Словакия.

      Постепенно украинците заиграха доста по-уверено в Дюселдорф и опитаха да върнат гола пасив. В 34-ата минута хората на Серхий Ребров бяха близо до това да изравнят резултата, след като Олександър Тимчик уцели гредата на вратата, пазена от Мартин Дубравка.

      „Жълто-сините“ продължиха да бъдат по-дейните след подновяването на втората част и стигнаха до изравнителен гол. Украинците разиграха постепенно по земя и намериха начин да принудят словаците да направят грешка при защитата си.

      Олександър Зинченко получи вляво и пусна успореден пас към оставения непокрит Микола Шапаренко, който с едно докосване преодоля Дубравка за 1:1.

      Четвърт час преди края на редовното време Роман Яремчук напредна мощно през средата, а вляво от него тичаше Мудрик. Първият даде кофти пас към русокосия нападател, който все пак шутира към словашката врата от малък ъгъл, но топката се отби повторно в десния страничен стълб на Дубравка.

      По-дейните украинци стигнаха до пълния обрат в Дюселдорф срещу Словакия. Микола Шапаренко изведе с пореден дълъг пас резервата Роман Яремчук. С това си подаване беше преодолян високия блок на отбраната на словаците, а Яремчук овладя и пусна топката между краката на Трубин.

      Милан Шкриниар опита да избие, но го стори вече, след като топката беше преминала словашката голлинията – 2:1 за Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ