петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Франция започва тежки преговори за нов премиер след изненадващия вот

      В понеделник започват усилия за изваждане на Франция от най-тежката политическа несигурност от десетилетия, след като левицата победи крайната десница на парламентарните избори, без нито една група да спечели абсолютно мнозинство.
      Резултатът от законодателните избори, свикани от Макрон три години по-рано, оставя Франция без ясен път за формиране на ново правителство по-малко от три седмици преди Олимпийските игри в Париж.
      Министър-председателят Габриел Атал трябва да подаде оставката си в понеделник, но също така даде да се разбере, че е готов да остане като временно изпълняващ длъжността, докато се задават седмици на политическа несигурност.
      Левицата се очертава като най-голямата група в новия парламент, но все още не е постигнала съгласие дори за фигурата, която би искала да бъде новият министър-председател.
      Безпрецедентната ситуация се оформя точно когато президентът Еманюел Макрон трябва да бъде извън страната през по-голямата част от седмицата, участвайки в среща на върха на НАТО във Вашингтон.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ