петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Още високопоставени демократи частно призовават Байдън да се оттегли

      Няколко по-високопоставени членове на Демократическата партия на президента Джо Байдън се присъединиха частно към призивите му да предаде кандидатурата си за изборите през ноември на друг кандидат, съобщават американски медии.

      По време на групов разговор с лидера на малцинството в Камарата на представителите Хакийм Джефрис, четирима конгресмени категорично призоваха г-н Байдън да се оттегли, според медии, включително американския партньор на BBC CBS News.

      Към квартета се присъединиха и други, които изразиха загриженост относно годността на г-н Байдън за поста след неотдавнашен препъващ се дебат, но не поискаха от президента да освободи пътя, добави CBS.

      Г-н Байдън обеща да продължи да се бори и запази подкрепата на други демократи, които настояват, че той е човекът, който ще победи Доналд Тръмп на гласуването през ноември.
      Очаква се проверката на кандидатурата на г-н Байдън да се засили в понеделник със завръщането на законодателите на Капитолийския хълм. Президентът също ще бъде в светлината на прожекторите през следващите дни, тъй като е домакин на среща на върха във Вашингтон за лидерите на страните от НАТО.

      Съобщенията на американските медии леко се разминаваха относно това кои представители на Демократическата партия какво са казали по време на личния разговор с г-н Джефрис в неделя.
      Джери Надлър, Марк Такано и Адам Смит казаха, че г-н Байдън трябва да се оттегли, според множество издания, цитирайки хора в разговора или запознати с казаното.
      Джо Морел добави своя глас, според CBS и New York Times, но Associated Press каза, че четвъртият човек е Джим Хаймс.
      Други изразиха опасения относно изборните шансове на Байдън срещу Тръмп. Никой от представителите не е публикувал коментарите си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ