понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Англия възкръсна, шокира Нидерландия в края за финал срещу Испания

      Нидерландия поведе с красив гол и въпреки това загуби от Англия с 1:2 на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд втория полуфинал на Евро 2024. Така „трите лъва“ ще се изправят срещу Испания на 14 юли в битката за трофея.

      „Лалетата“ изглеждаха по-дефанзивно разположени, разчитайки на контраатаки през първата част. В седмата минута англичаните загубиха топката в опасна зона. Шави Симонс открадна кълбото от Деклан Райс, напредна и с велиоклепен удар преодоля Пикфорд за 1:0. Англия опита веднага да отговори и започна да атакува по-агресивно и в 15-ата минута пробив на Сака завърши с блокиран удар. Топката стигна до Кейн, който я прати над вратата. В тази ситуация обаче капитанът на британците бе уцелен в крака от Дъмфрис. Съдията отиде да види случилото се на монитор и отсъди дузпа, а от бялата точка Кейн се разписа за 1:1.

      В 22-ата минута пробив на Мейну завърши с подаване към Фоудън, който се разходи сред няколко защитници в наказателното поле и успя да промуши топката покрай вратаря. Тя обаче не премина голлинията преди Дъмфрис да я изчисти. Малко по-късно Дъмфрис бе пред другата врата и засече топката с глава, а тя се удари в горната греда.

      До края на полувремето Англия доминираше, а Фил Фодън също удари греда в 32-ата минута след великолепен удар от дистанция. Малко по-късно Мемфис Депай трябваше да напусне терена поради контузия и бе заменен от Джоуи Феерман. Нидерландия много трудно се справяше с атаките на съперника и прекарваше повечето време в собствената си половина, удържайки равенството.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ