петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Франция осъди израелските удари по училища в Газа

      Франция осъди неотдавнашните смъртоносни въздушни удари на Израел по училища, приютили разселени палестинци в Газа, като обяви подобна тактика за неприемлива, предаде АФП.

      „Призоваваме тези удари да бъдат напълно разследвани“, заяви външното министерство, като посочи удара на 9 юли по училище близо до южния град Хан Юнис.

      „Неприемливо е училища, особено тези, в които живеят цивилни граждани, разселени от боевете, да бъдат обект на нападения. Призоваваме Израел да направи всичко възможно, за да защити цивилното население при провеждането на военни операции, и да спазва изцяло международното хуманитарно право, по-специално принципите на пропорционалност и разграничаване“, се казва в изявлението на министерството.

      Израел провежда широкомащабна военна операция в Газа, за да изкорени бойците на Хамас след трансграничното нападение на 7 октомври миналата година.

      Според здравните власти в управляваната от Хамас територия израелското нападение е отнело живота на най-малко 38 295 души, предимно цивилни.

      Стотици хиляди са разселени в рамките на гъсто населената територия.

      През последните четири дни смъртоносните удари засегнаха четири училища, използвани като убежища, което предизвика международно възмущение. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ