четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Нинова: Мафията трови децата ни с райски газ – внасяме в парламента драконовски мерки

      Депутати от ПГ на „БСП за България“ внесохме предложение до Народното събрание да възложи на Министерски съвет включването на диазотния оксид /райски таз/ в списъците с наркотични вещества, съгласно чл. 3, ал 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите“. 
      Това заяви народният представител от „БСП за България“ Корнелия Нинова по време на изслушване в парламента във връзка с разпространението и употребата на райския газ от непълнолетни. 
      „Правим изслушване по един изключително важен въпрос за нашите деца – чу се, че има нужда от промяна в закона, че ако той има празноти, има нужда от допълнение. Да припомня, че сега действщия закон е приет през 2022 г. в последния ден на 47-то Народно събрание по мое настояване като вицепремиер тогава и внесено от нашата парламентарна група. Тогава беше и първият случай на отравяне на дете с райски газ“, припомни Нинова и подчерта: 
      “Сега действащата уредба забранява продажбата на райски газ и пълнители в него, включително и онлайн на лица под 18 години на територия на детски градини, училища, общежития за ученици, лечебни заведения, на спортни прояви, организирани за ученици, на обществени мероприятия, организирани за деца и ученици, в закрити обществени места, в открити обществени места, с изключение за медицински цели и хранително-вкусовата промишленост”, посочи Корнелия Нинова. 
      “Пълна забрана за продажба. Законът е добър. Но, контролът върху изпълнението на закона? Видяхте днес висша форма на демонстрация на липса на държава, на незаинтересованост, на прехвърляне на отговорност. Единият министър казва: аз съм за това да влезе в списъка на наркотични вещества, другият казва: не, това не е наркотик”, добави народният представител от “БСП за България”. 
      Нинова посочи: “Няма воля да се реши този проблем, защото става въпрос за мафия, става въпрос за организирана престъпност, става въпрос за милиони, които се печелят от тази организирана престъпност за сметка на здравето и живота на децата ни. Това е и трябва да си го кажем в прав текст”. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ