Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Прокуратурата разследва причините за пожарите в Пловдивско

          Прокуратурата в Пловдив наблюдава досъдебни производства за причините за възникналите пожари в земеделски земи, горски масиви и други площи на територията на три общини – Хисаря, Карлово и Калояново.

          Това съобщиха от държавното обвинение. Към момента се извършват действия по разследването – разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие и други.

          По досъдебните производства предстои да бъдат назначени пожаротехнически експертизи, от чието заключение трябва да стане ясно какви са причините за пожарите, възникнали в периода от 8 до 12 юли тази година в землищата на с. Михилци, община Хисаря, с. Песнопой, община Калояново, и в община Карлово – в районите на Сопот и селата Христо Даново, Столетово и Розино.

          Срокът за разследване е двумесечен. В продължение на четири дни пожарникари, доброволци, военнослужещи и служители на Държавно горско стопанство се бориха с пожара, обхванал около 15 хил. декара гори и равнинни площи.

          Заради тежката ситуация областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева обяви частично бедствено положение в общините Калояново и Хисаря. Пожарът бе напълно ликвидиран, като през последните 24 часа не са пламвали огнища. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions