понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Крумовград излъга Славия, героят изгонен

      Крумовград излъга Славия с 1:0 на стадион „Никола Щерев-Старика“ в пловдивския квартал Коматево и започна с три точки новия сезон в efbet Лига. Капитанът Божидар Кацаров (11) вкара първия гол в елита, но в 66-ата минута бе изгонен с директен червен картон заради опасно влизане в тялото на Чунчуков, а резервата на гостите Емил Мартинов също не завърши срещата след два бързи жълти картона в рамките на шест минути накрая.

      Срещата изгледаха наставникът на Ботев Душан Керкез и спортният директор Артур Платек. На трибуните са още Тити Папазов, Александър Тунчев и някои от футболистите на Ботев, сред които Кристиан Нвачукву и Самуел Акере.

      Още в 11-ата минута Крумовград с гол на своя капитан Божидар Кацаров. Бранителят беше изпуснат от защитата на Славия и след лошо изчистена топка я засече от въздуха, пращайки я във вратата на Вуцов за 1:0. Това бе и първи гол за сезона в елита, след като в първата среща Черно море и ЦСКА 1948 направиха нулево реми на „Тича“ във Варна.

      В 33-ата минута Диего Рапосо проби през центъра и шутира, а Светослав Вуцов отрази блестящо и предотврати сигурен гол. Само минута по-късно Вуцов отрази още един сигурен гол в своята врата след мощен удар на Момчил Цветанов от движение. В 38-ата минута Галин Иванов опита атрактивен ножичен удар от границата на наказателното поле, който беше доста слаб. Три минути по-късно Иван Минчев центрира отлично на близката греда, а там Виктор Генев се извиси над всички и стреля, но ударът му срещна страничния стълб. В добавеното време на първата част мощен удар на Иван Минчев от далечна дистанция затрудни вратаря Янко Георгиев, който не успя да боксира по най-добрия начин. Топката попадна право на крака на Тони Тасев, но нападателят стреля над вратата и направи фрапантен пропуск.

      След почивката темпото на игра спадна и головите положения намаляха. В 56-ата минута Серкан Юсеин стреля от пряк свободен удар, но изпрати топката над вратата, а секунди след това Тони Тасев с глава също не намери целта, но на отсрещната врата. В 62-ата минута Серкан Юсеин и Октай Юсеин направиха добра комбинация, но защитниците на „белите“ се справиха със ситуацията и избиха топката. Малко по-късно Карл Фабиен отправи първи изстрел с първото си докосване на топката, но не уцели вратата на Крумовград, а в 66-ата минута голмайсторът и капитан на домакините Божидар Кацаров получи директен червен картон, след като влезе грубо с бутоните с тялото на Цветелин Чунчуков.

      Дори с числено предимство на терена гостите не съумяха да застрашат сериозно стража Янко Георгиев в следващите минути. Иван Минчев и Карл Фабиен шутираха неточно над и встрани от вратата на домакините.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ