петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Бях заплашван“: Капитанът на яхтата с наркотици за над 1 млн. иска домашен арест

      Защитата на румънеца пък продължава да поддържа версията, че Еуджен е попаднал на яхтата като турист

      41-годишният Вангел Паксимов, капитан на яхтата, задържана в Царево с наркотици за 1,2 млн. лв, е бил заплашван от другия арестуван – румънеца Еуджен Мурешан.

      Това разкри в Бургаския апелативен съд днес адвокатът на капитана Веселин Анестиев и уточни, че е подал сигнал в прокуратурата. 

      Самият Паксимов поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за жена си и двете си деца. 

      Защитата на румънеца пък продължава да поддържа версията, че Еуджен е попаднал на яхтата като турист и имал намерение да пътува за Истанбул, където бил поканен на парти.

      Днес прокуратурата потвърди информацията, която „24 часа“ по-рано съобщи, че румънецът  е съден в България за  финансови престъпления, бил е разследван и съден също в Германия и Италия.

      Прокуратурата поиска постоянен арест и за двамата задържани. Те са обвинени в опит за контрабанда на високорискови наркотични вещества, за което законът предвижда от 10 до 15 г. затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

      На борда на яхтата бяха открити 62 кг. марихуана, 600 гр. кокаин и над 120 хапчета екстази. Повечето пакети с трева били поставени в тайник, изработен в подматрачната рамка на спалнята в плавателния съд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ