сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      ФБР: Стрелецът на Тръмп е търсил данни за убийството на Кенеди

      Информацията е от проверката на лаптопа на Томас Матю Крукс

      Двадесетгодишният Томас Матю Крукс, заподозрян в опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е търсил данни в интернет за убийството на президента Джон Кенеди в деня, в който е заявил присъствие на предизборния митинг на настоящия претендент на Републиканската партия в Бътлър, щата Пенсилвания, съобщава БТА, като се позова на изявление от днес на директора на ФБР Кристофър Рей.

      „Преглед на лаптоп, който разследването свързва със стрелеца, показва, че на 6 юли той е търсил в „Гугъл“ статии с ключовата фраза „на какво разстояние е бил Осуалд от Кенеди“, заяви Рей по време на днешното си изслушване по случая от 13 юли пред Комисия по правосъдие към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

      „Това е същият ден, в който се оказва, че той се е регистрирал за митинга в Бътлър“, заяви още шефът на бюрото, добавяйки, че заподозреният Томас Матю Крукс (ликвидиран след стрелбата си по Тръмп) „се е концентрирал твърде много върху президента Тръмп и неговия митинг“ към онзи момент.

      Президентът Кенеди е прострелян смъртоносно в Далас, щата Тексас, на 22 ноември 1963 година от Лий Харви Осуалд, припомня Ройтерс.

      Кристофър Рей поясни, че Крукс, който е работил като гледач в старчески дом, е изстрелял най-малко осем патрона от позицията си на покрива на сграда, ранявайки Тръмп в дясното ухо. Крукс е използвал полуавтоматична пушка АР-15 със сгъваем приклад, което според директора на ФБР обяснява „защо може да е било по-трудно за наблюдаващите екипи да забележат въоръжението“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ