понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      ОФИЦИАЛНО: Румен Радев даде третия мандат

      Папката получиха представители на "Има такъв народ"

      Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“. На срещата на „Дондуков 2“ дойдоха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Александър Вълчев и Драгомир Петров.

      „Това е последният шанс пред 50-то НС да излъчи правителство“, каза Радев. „На фона на конфликтите между партиите, вие демонстрирате устойчивост на вашата парламентарна група“, заяви президентът. 

      Тошко Йорданов уточни, че са пределно наясно каква отговорност носи третия мандат.

      „Ще подходим практично и с разум, ще проведем разговор с всички партии в парламента и с независимите депутати. Необходими е бъдещето управление да стартира с колкото е възможно по-широка подкрепа. Процесът ще бъде прозрачен, пред очите на всички. Както вие, така и българското общество ще може да наблюдава този процес и да си направи изводите““, каза председателят на парламентарната група на ИТН“.

      От „партията „Имат Такъв Народ“ отдавна искаха мандата и обясниха, че ще се опитат да съставят правителство, като ще разговарят с всички политически формации в Народното събрание, включително и с независимите.

      Снимка БГНЕС

      По Конституция при третия мандат няма срок, в който да трябва да бъде съставен кабинет. Ако обаче и ИТН не успеят отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ