петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Коцев: Варна е напът да загуби близо 100 милиона лева

      Последното редовно правителство обяви програма за финансиране на проекти за общините на стойност 1 млрд. лева, а преди няколко дни депутатите актуализираха парите и ги увеличиха на 6,2 млрд. за следващите две години, предаде Нова.

      Варна е напът да загуби близо 100 милиона лева, след като 30 от общинските съветници в града гласуваха с „въздържал се” за отпускането на сумата за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти. Според тях общината не е представила готови проекти.

      „Става дума за малка сума, която да спомогне процеса за усвояването на тези 100 млн. лева, които Варна трябва да получи от републиканския бюджет за тази година по различни проекти. Нелепо е да се твърди, че няма готови проекти. Направихме всичко възможно в рамките на шест месеца, за да започнат процедурите за обществени поръчки. Необходими са доклади за оценка на съответствието, за да се вземе разрешение за строеж до края на годината, когато е срокът, в който трябва да направим първи вноски по тези проекти. Без тези доклади няма как да получим разрешение за строеж и да усвоим парите за тези проекти. По този начин се блокира изцяло процесът”, коментира кметът на Варна Благомир Коцев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ