петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „Политико“: Държавната вечеря с омари за крал Чарлз Трети за 500 000 евро проби дупка в бюджета на Франция

      Макрон беше домакин на британския държавен глава през септември миналата година

      Макрон беше домакин на британския държавен глава през септември миналата година във Версай, историческия дом на френската монархия, за звезден празник с най-малко 160 поканени, включително певеца на Rolling Stones Мик Джагър и британския актьор Хю Грант. Вечерята, по време на която гостите се насладиха на син омар и розови макарони, струва на френското президентство близо 475 000 евро – включително над 165 000 евро за кетъринг и над 40 000 евро за вино (включително бутилка Château Mouton Rothschild от 2004 г.) и други напитки, пише Политико.

      Доставчици и декоратори от трети страни доведоха до скок на разходите за приеми, провеждани извън Елисейския дворец, какъвто беше случаят с Чарлз III и Моди, който беше посрещнат в Лувъра и му бяха показани някои от най-посещаваните шедьоври на френския музей от самия Макрон. Обща цена: над 400 000 евро.

      Сметната палата на Франция все пак призна някои усилия за спестяване на разходи, подчертавайки пестеливостта на Елизе при организирането на „коктейли за по-малко от 100 души“, събития, по време на които вътрешният кухненски персонал на Двореца обикновено се предпочита пред външни изпълнители.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ