четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Левски победи Локомотив (Пловдив) с 2:0

      "Сините" продължиха без грешка с убедителна игра за трета поредна победа през сезона

      Локомотив Пловдив загуби от Левски с 0:2 на „Лаута“ в интригуващ мач от третия кръг на еfbet Лига. Асими Фадига (9) и Мустафа Сангаре (85) вкараха головете за гостите, които доминираха през цялото време и пропуснаха още един куп възможности за още по-убедителен успех. Двата тима удариха и по една греда през първата част.

      Феновете на гостите създадоха ефектна хореография по случай 110 години Левски, а секторът им бе препълнен до краен предел. В същото време стотици левскари останаха извън стадиона, въпреки че се бяха снабдили с билет, а във ВИП ложата се бяха настанили Наско Сираков, Христо Крушарски, Даниел Боримиров и Христо Бонев – Зума.

      „Сините“ натиснаха от самото начало и поведоха още в 9-ата минута с гол на Асими Фадига. Голяма заслуга за попадението имаше Джавад Ел Джемили, който пое топката вляво, влезе остро навътре и с извеждащо подаване в коридор продължи към Фадига, който без да се замисля, насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

      И след гола гостите продължиха да доминират, въпреки че домакините имаха своя шанс в 16-ата минута да изравнят, но тогава Ефе Али прати топката в страничната греда. В 23-ата минута Евертон Бала се откъсна и тръгна мощно към вратата на Локомотив. Последва силен удар, който Мартин Луков изби в корнер. Секунди по-късно, след центриране на Евертон от корнер, Кристиан Димитров се извиси в наказателното поле. Той нанесе удар с глава, който удари горната греда, а след това защитата на домакините изчисти. В 27-ата минута Джемили завъртя топката към далечния ъгъл, но отново Луков беше на висота.

      В 41-рвата минута опасен удар на Евертон Бала директно от фаул бе на косъм от това да опъне мрежата на Мартин Луков, а малко след това Пламен Андреев улови далечен удар на Димитър Илиев.

      След почивката в 53-ата минута защитата на Локомотив позволи на Ел Джемили да влезе в наказателното поле и да стреля с левия крак. Ударът обаче беше много неточен. Последва размяна на удари. Първо Лами стреля в аут, а в 60-ата минута Ван дер Каап шутира в тялото на Мартин Луков. След час игра удар на Охене прати топката в ръцете на Луков.

      Гостите продължиха да доминират и в 79-ата минута появилият се от резервната скамейка Сангаре направи за смях Мартин Паскалев. Нападателят с лекота надбяга защитника, след което излезе на чиста голова позиция, но загуби равновесие и стреля в аут. Шест минути след това Сангаре отново надбяга Паскалев с лекота по левия тъч и този път преодоля Мартин Луков за 0:2, а този резултат остана непроменен до последния съдийски сигнал.

      Така Левски записа трета поредна убедителна победа от началото на сезона в efbet Лига, а „смърфовете“ остават с три точки в актива си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ