петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец разби Арда (Кърджали) с 5:1

      Шампионите без проблеми срещу Арда

      Лудогорец постигна изразителна победа с 5:1 срещу Арда (Кърджали) в мач от третия кръг на Еfbet Лига. Сон се отличи с два гола за шампионите, а по един добавиха Квадво Дуа, Руан Секо и Спас Делев.

      Така „орлите“ вдигнаха самочувствието преди първия мач с Карабах от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Треньорът Георги Дерменджиев даде почивка на някои от основните си играчи в домакинството на Арда. Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски бяха извън групата, а Рик Джонатан се появи на смяна. 

      Лудогорец поведе в осмата минута. Педро Нареси се пребори за топката и подаде към Дени Групер, който центрира в наказателното поле на Арда, където Сон бе изпуснат от играчите на гостите и отблизо не пропусна да вкара – 1:0.

      В 21-ата минута Станислав Иванов подаде към Борислав Цонев, който стреля, топката прелетя покрай лявата греда на вратата, пазена от Хендрик Бонман.

      В 45-ата „орлите“ направиха 2:0. Кайо Видал подаде към Дени Групер, който центрира към Квадво Дуа, нападателят беше изпуснат от Ебоа Ебоа и отблизо с удар от въздуха вкара топката във вратата на Анатолий Господинов.

      Футболистите на Георги Дерменджиев покачиха на 3:0 в началото на второто полувреме. Сон проби и изведе Руан Секо, който бе сам срещу Господинов, и за бразилеца не бе проблем да се разпише. 

      Две минути по-късно Иван Тилев подаде към Чинонсо Офор, който засече с глава, но над напречната греда.

      В 56-ата минута Дени Групер комбинира с Кайо Видал, който финтира Емил Виячки в наказателното поле на Арда и стреля, а Господинов успя да се намеси и да спаси. Секунди след това „орлите“ направиха 4:0. Педро Нареси пусна дълъг пас към Спас Делев, който реализира красив гол.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ