петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Свиленски: Зафиров и участниците в задкулисната среща да подадат оставка

      "Не може да петниш БСП и загърбваш партията"

      „Когато Димитър Главчев стана алтернатива като служебен министър-председател, бе предизвестено, ние от БСП казахме, че той ще е изпълнител на волята на Бойко Борисов. Сега, покрай смените на областните управители в Кърджали и на още места, вече лъснаха и зависимостите на Борисов от Пеевски. Ясно е, че Борисов не желае да има редовен кабинет, без значение в кое Народно събрание става това или коя политическа сила – първа или втора, е ГЕРБ. Той винаги прави всичко възможно да няма кабинет. Явно това е и желанието на Пеевски“.

      Това заяви народният представител от „БСП за България“ Георги Свиленски пред Лили Маринкова в студио „Факти“. И подчерта:

      „Това стана ясно и от тези тайни срещи, които в петък или събота са се провеждали. В медиите тръгна мнението, че се търси по някакъв начин друг служебен премиер, че се търсят нови заместници в Сметната палата, нов омбудсман в този отиващ си парламент. И за съжаление, в тези срещи участват и наши представители, което е абсолютно недопустимо“, категоричен бе Свиленски.

      „Когато провеждаш публични срещи, когато казваш, че всичко ще се случва пред очите на българските избиратели – ИТН показаха това по време на работата да съставяне на кабинет в третия мандат, и в същото време паралелно работиш за сформиране на нов служебен кабинет показва две неща: едното, че или не си бил много откровен с това, че ще правиш редовно правителство и работиш алтернативно за това да има удобно, подходящо служебно правителство. Защото, да смениш омбудсмана или някакъв зам.-председател на Сметната палата, подаден на президента, пък той да назначи министър-председател и той да предложи кабинет – това всичко внася недоверие сред българските граждани“, коментира социалистът.

      „Ако не бяха тези снимки от паркинга, и вие, и ние, и българските граждани нямаше да разберат за тази среща. Но тя щеше вече да се е провела, щеше да има някакви разговори за задкулисна смяна на председателя на НС. И аз питам кой е пратил г-н Зафиров да ходи на такава среща, с какъв мандат? И като член на Националния съвет на БСП апелирам г-н Зафиров и участниците там да подадат оставка. Не може да загърбваш партията. Председател на ПГ е Борислав Гуцанов. Въпросът ми, апелът ми е и към него. Защото народните представители нямаме никаква информация до ден днешен. Ако това не се беше разчуло, нямаше да знаем“, реагира народният представител от „БСП за България“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ