петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Черно-бял триумф в Стара загора

      Локомотив Пловдив спечели срещу Берое с 2:0

      Локомотив Пловдив надви Берое в един от най-интересните мачове от четвъртия кръг на Ефбет лига. Смърфовете постигната успеха чрез головете на Жулиен Лами (58 минута) и Христо Иванов (88). Това бе първа загуба на заралии през новото първенство.

      Началото на срещата премина без много интересни ситуации пред двете врати. Малко преди изтичането на половин час Жулиен Лами от Локомотив пробва късмета си, но не сполучи. В 33-та минута Годой от домакините бе фаулиран в наказателното поле, но дузпа не последва, тъй като ВАР-системата показа, че е имало засада. Края на първата част дойде с удар на Жорди Говеа. Топката излезе в аут и по никакъв начин на застраши стража Мартин Луков.

      След подновяването на играта Георги Каракашев отправи твърде слаб шут. В 51-та минута Винисиус Белоти имаше златен шанс, но опитът му беше неутрализиран от Луков. 2 минути по-късно Лучано Скуадроне продължи топката от корнер, тя попадна в Леандро Годой, но отново последна преграда се оказа вратаря на Локомотив. Малко неочаквано Локомотив Пловдив поведе в 58-та минута. Тогава Николас Пенев центрира чудесно от левия фланг и Жулиен Лами нямаше как да сбърка – 0:1. В 67-та минута смърфовете можеха да удвоят преднината си, но опасен удар на Христо Иванов мина близо до вратата. 11 минути преди края на редовното време Мартин Луков за пореден път беше герой за тима си, този път след опит на Сантяго Годой.

      120 секунди преди изтичането на редовното време пловдивчани увеличиха аванса си. Карлос Алгара изчисти коженото кълбо, което попадна точно на крака на Христо Иванов и офанзивния халф вкара за 0:2. До края не се случи нищо интересно, така Любослав Пенев и неговите възпитаници постигнаха важна победа, което значеше първо поражение за Берое през кампанията. След седмица заралии ще гостуват на Крумовград в Пловдив, докато черно-белите домакинстват на Черно море на Лаута.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ