петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Европейската мечта на Ботев (Пловдив) умря

      "Канарчетата" загубиха с 0:2 реванша от Зрински

      Европейската одисея за Ботев Пловдив приключи в третия квалификационен кръг на Лига на конференциите! Хората на Душан Керкез загубиха с 0:2 гостуването си в Босна и Херцеговина  на местния Зрински Мостар в реванша.

      Така босненците се класираха за плейофа за груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир с общ резултат 3:2. Първата среща на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив завърши при успех с 2:1 за жълто-черните, които днес играха в небесно-синьо. Пловдивчани играха около 50 минути с човек по-малко заради директен червен картон на Антоан 

      Успехът за домакините изковаха Нардин Мулахусейнович и Томислав Киш . Първият откри резултата в 39-ата минута, а хърватинът подпечата класирането на тима си за следващата фаза.

      В 22-ата минута Зрински пропусна и дузпа. Вратарят Ханс Кристиан Бернат отрази удар от бялата Франо Млинар. В края пък гол на Вини Трибуле бе отменен заради засада и лиши Ботев Пд от пращане на мача в продължения.

      Двубоят на стадиона в Мостар стартира сравнително равностойно. В 7-ата минута вратарят на домакините се намеси след удар с глава на Антоан Конте при центриране на Ивелин Попов от корнер.

      В 21-ата минута босненците получиха страхотен шанс да открият резултата. Съдията от Ирландия Роб Хенеси отсъди дузпа в тяхна полза. Реферът я маркира за нарушение на вратаря Ханс Кристиан Бернат срещу Нардин Мулахусейнович.

      С изпълнението на наказателния удар се нагърби Франо Млинар. Той би в долния десен ъгъл, но стражът на пловдивчани спаси удара му от бялата точка.

      Домакините продължиха да притискат „канарчетата“, които се бранеха. Антонио Иванчич стреля от фал в 28-ата минута, ала Бернат внимаваше. В 37-ата минута Мулахусейнович би покрай вратата на гостите.

      Само 120 секунди по-късно обаче той стреля безпощадно. Този път мерникът на тарана не му изневери и Мулахусейнови откри резултата. Той реализира с глава след центриране отдясно на Керим Мемия – 1:0.

      Проблемите за Ботев Пд станаха още по-големи 2 минути след инкасирането на гол в мрежата на Бернат. Тогава Антоан Конте получи директен червен картон за удар без топка срещу Матия Малекинушич, който вероятно е провокирал бранителя на пловдивчани, но повторенията и на тази ситуация се оказаха некачествени, както повечето неща на местния стадион.

      Въпреки всички проблеми, Ботев Пд пропусна отлична възможност за изравняване в добавеното време на първата част. Кристиан Нвачукву изведе Самуел Акере, но вратарят Марко Марич спаси шута му. Малко след това Акере пробва и удар  с глава, но кълбото се озова в ръцете на стража.

      След антракта Зрински продължи да е по-настоятелният отбор. В 52-ата минута Бернат отрази удар от пряк свободен удар, отправен от Млинар.

      Второто полувреме на стадион „Под Биелим Бриегом“ започна с по-добра игра на домакините, които в 52-ата минута видяха как Бернат спасява удар на Млинар.

      Босненците така и не успяваха да се докопат до втори гол, като играта беше доста накъсана, а домакините често вкарваха в употреба прийома „симулация“, опитвайки се да си изпросят дузпа или официални предупреждения за възпитаниците на Душан Керкез.

      В средата на втората част нападател на Зрински отправи тупалка, като за късмет шутът профуча покрай рамката на Бернат.

      Босненците профукаха добра възможност в 71-ата минута. Тогава Шунжич стреля с глава, а топката мина над напречната греда на гостите.

      В 83-ата минута домакините се възползваха от пропукване в отбраната на Ботев Пд. Томислав Киш изскочи на изгодна позиция и стреля безпощадно – 2:0.

      Това попадение на практика уби надеждите на „канарчетата“. До края пловдивчани така и не стигнаха до гол, за да пратят мача поне в продължение. Топката все пак п осети мрежата на домакините в първата минута на добавеното време, но попадението на Вини Трибуле бе отменено заради засада. Така Ботев Пловдив приключи с евротурнирите за тази кампания.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ