петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Берое се върна към победите 

      Старозагорци се справиха с Крумовград като гости

      Берое нанесе четвърта поредна загуба на Крумовград от началото на сезона след минимална победа като гост с 1:0 в двубой от петия кръг на Първа лига. Единственият гол дойде през второто полувреме дело на Леандро Годой. Подобно на първия мач от деня в първенството между Спартак (Варна) и Арда (Кърджали) и тук съдията не пожали отборите, давайки им общо 10 жълти картона.

      Мачът започна на високи обороти и още в 15-ата секунда гостите можеха да поведат в резултата. Тогава Хуан Пинеда проби отдясно и пусна към Леандро Годой. Първоначалният му удар беше блокиран от Божидар Кацаров, но при втория не демонстрира точност от изгодна позиция.

      В 3-ата минута натиска на „заралии“ продължи и Карлос Алгара се понесе и центрира добре към Винисиус Белоти, но сантиметри разделиха крилото на Берое от гол.

      След вихреното начало за старозагорци, домакините бяха тези, които бяха най-близо до гола. В 14-ата минута дори футболистите на Атанас Рибарски нацелиха греда дело на Божидар Кацаров. Защитникът отправи удар, а Артур Мота докосна топката, за да се отбие тя в гредата му.

      До края на полувремето Годой и Оливейра от домакините опитаха да изненадат Артур Мота, но опитите им бяха неточни.

      В началните мигове на втората част домакините бяха по-активните.

      Първо в 52-ата минута Серкан Юсеин получи топката в полето на Берое и опита удар с външен фалц през бранител на старозагорците, но той беше неточен.

      180 секунди по-късно Даниел Оливейра центрира оптимално към Патрик Луан, който се отскубна от бранител на Берое в наказателното поле на гостите и отправи удар с глава с гръб към вратата. Стражът на беройци – Артур Мота, направи зрелищно изчистване с една ръка, предотвратявайки гол във вратата си.

      Точно час след началото на двубоя Берое отрки резултата. Хуанка Пинеда проби отдясно и центрира, от аутлинията Винисиус Белоти свали за Леандро Годой, който със странична ножица прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1.

      Близо четвърт час преди края Джунейт Али си спря топката вляво по нападението на Крумовград и я прати в наказателното на Берое. Защитата на гостите не действа умело и кълбото някак се озова у Патрик Луан, чийто удар с обръщане не затрудни Мота.

      Така с тази победа Берое се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 10 точки, а Крумовград се свлече до 12-о място с 3 след първите пет мача от сезона. В следващия кръг „заралии“ приемат Лудогорец, докато Крумовград гостува на Черно море.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ