четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

Коя е „Кетаминовата кралица“, обвинена, че е снабдявала Матю Пери?

Наречена от американските прокурори „Кетаминовата кралица“, предполагаемата дилърка на наркотици Джасвин Сангха е един от петимата души, които според американските власти са доставяли кетамин на звездата от „Приятели“ Матю Пери. Те са използвали зависимостта му към наркотиците с цел печалба, което доведе до смъртта му от свръхдоза, съобщи „Би Би Си“.

Сега срещу г-жа Сангха са повдигнати девет обвинения, включително „заговор за разпространение на кетамин“ и „разпространение на кетамин, довело до смърт“.

Американско-британската гражданка с двойно гражданство, която носеше пуловер на Nirvana за явяването си в съда, не се призна за виновна по обвиненията.

Искането ѝ за освобождаване под гаранция беше отхвърлено от американските власти и тя ще остане в ареста до съдебния процес през октомври.

В обвинителния акт се твърди, че разпространението на кетамин от Сангха на 24 октомври 2023 г. е причинило смъртта на Пери.

Според Американската агенция за борба с наркотиците (DEA) кетаминът е дисоциативен анестетик, който има някои халюциногенни ефекти. Той може да наруши възприемането на зрението и звука и да накара потребителя да се чувства откъснат и да не контролира ситуацията.

Използва се като инжекционен анестетик за хора и животни, тъй като кара пациентите да се чувстват откъснати от болката и околната среда.

„Веществото трябва да се прилага само от лекар, а пациентите, които са приели лекарството, трябва да бъдат наблюдавани от специалист поради възможните му вредни ефекти“, казаха разследващите,

Твърди се, че г-жа Сангха е доставяла кетамин от своя „тайник“ поне от 2019 г. насам.

При претърсването в нейния дом са открити над 80 флакона с кетамин, както и хиляди хапчета, които включват метамфетамин, кокаин и ксанакс.

Домът, наречен в обвинителния акт „Sangha Stash House“, е бил мястото, където се твърди, че тя е пакетирала и разпространявала наркотици.

„Тя се занимава само с висок клас и знаменитости“, каза съучастника ѝ Ерик Флеминг за нея.

Твърди се, че г-жа Сангха се е срещала със знаменитости и в социален план, като един от приятелите ѝ разказва, че е присъствала на церемониите „Златен глобус“ и „Оскар“. 

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ