четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Горица Кожарева: Отивам в прокуратурата, за да подам сигнал за натиск

      Тя не назова конкретни имена

      Горица Грънчарова отиде пред „Дондук 2“, за да се срещне с Калин Стоянов след като президентът Радев отказа да подпише указа за назначаване на служебен кабинет.

      „Отивам днес в кабинета на главния прокурор, за да подам сигнал за натиск върху мен кой да бъде вътрешен министър“. Това каза Кожарева пред журналисти. Тя не назова конкретни имена и посочи, че не е имало заплахи. Хора обаче са й се обаждали по телефона и я съветвали да се спре на друг министър. Тя пристигна в Съдебната палата в 13 часа, но влезе без да коментира пред медиите.

      Кожарева повтори обясненото пред президента, че се е спряла на Калин Стоянов след множество срещи. Всички казвали, че могат да разчитат на този министър, а в предишни кабинети не само не можели да стигнат до заместник-министър, а и ги наричали петричккия и санданския, например, защото други министри не им знаели имената. Кожарева е именно от този регион. Като експерт-одитор, тя гледала резултатите на МВР и затова се спряла именно на Стоянов.

      Вътрешният министър Калин Стоянов каза, че благодари на Кожарева, която излязла по-голям мъж от много други взети заедно. Коментира, че президентът се намесил безпрецедентно в изпълнителната власт и посочи, че може би е ход в сценария някои хора, визирайки ПП-ДБ, да вдигнат изборния си резултат чрез далавери в МВР.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ