петък, 13.09.24
12.8 C
София
21 C
Пловдив
20.1 C
Варна

Голова фиеста на ПСЖ в първия домакински мач

Отборът на Луис Енрике отнесе Монпелие с 6:0

Пари Сен Жермен зарадва феновете си с отлична игра и много голове в първия мач за тима на „Парк де Пренс“ за този сезон. Отборът на Луис Енрике отнесе Монпелие с 6:0. Въпреки че през лятото се раздели с Килиан Мбапе, а преди седмица тежка контузия получи Гонсало Рамош, ПСЖ показа, че няма да има никакви проблеми да вкарва голове.

Брадли Баркола отбеляза две попадения. Той откри резултата още в четвъртата минута. Марко Асенсио удвои в средата на първата част. След почивката парижани отбелязаха три гола в рамките на седем минути чрез Баркола, Ашраф Хакими и Уарен Заир-Емери, а малко преди края резервата Канг-Ин Лий оформи крайния резултат.

Отборът на Луис Енрике започна на високо темпо и още в четвъртата минута поведе. Баркола бе изведен по лявото крило, напредна и с много хубав изстрел преодоля вратаря на съперника. Парижани стигнаха до още една опасна ситуация в началните минути. След центриране от ъглов удар Невеш засече топката с глава, но я прати над вратата.

След това начало ПСЖ намали темпото, но имаше пълен контрол върху случващото се на терена и действаше търпеливо, търсейки пролуки в защитата на съперника. Монпелие по-рядко играеше с топката, но успя да стигне до удар. Савание пробва да изненада Донарума с изстрел от над 30 метри, но ударът бе неточен.

В един момент домакините леко се дръпнаха назад, но след като откраднаха топката организираха великолепна контраатака, която завърши с подаване на Жоао Невеш към Асенсио, който отбеляза втория гол в мача. Последваха нови атаки на парижани, завършени на два пъти от Баркола, но в тези случаи той не успя да намери вратата. Капитанът Маркиньос също можеше да се разпише. Дембеле сложи топката на главата му, но ударът бе неточен.

След почивката отборът на Луис Енрике продължи да има огромно превъзходство и вкара нови три гола в рамките на седем минути. Началото на тази серия даде Баркола, който отбеляза втория си гол в мача в 53-ата минута. Огромна заслуга за гола имаше Дембеле, който го намери пред опразнената врата.

Малко по-късно отлично центриране на Нуно Мендеш намери Хакими, който с удар от въздуха направи резултата 4:0. Секунди по-късно сред голмайсторите се нареди и Заир-Емери. Той получи топката от Дембеле, финтира бранител и прати топката в мрежата.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ