четвъртък, 12.09.24
16.8 C
София
23 C
Пловдив
20.8 C
Варна

САЩ ще предоставят военна помощ за Украйна на стойност 125 млн. долара

Очаква се пакетът да бъде обявен днес

САЩ се подготвят да обявят нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност приблизително 125 милиона долара, съобщават източници, запознати с въпроса. Очаква се пакетът да бъде обявен на 23 август, преди Деня на независимостта на Украйна на 24 август.

Новият пакет ще включва нови ракети HIMARS, Javelins, противотанково въоръжение, системи за борба с дронове и електроника, както и 155-милиметрови и 105-милиметрови артилерийски снаряди. Тези оръжия са предназначени да помогнат на украинските военни да защитят територията си и да отвърнат на руските атаки.

Това ще бъде поредният пакет от военна помощ, предоставена от САЩ на Украйна от началото на войната. Целта на тази помощ е да помогне на Украйна да се защити срещу руското нахлуване и да възстанови териториалната си цялост.

Пакетът ще бъде предоставен от президентските правомощия за намаляване на въоръженията – механизъм, който позволява на президента да доставя оръжия на съюзниците от настоящите запаси на САЩ. Този механизъм често се използва във времена на война, за да се осигури бърза и ефективна подкрепа за съюзниците.

През април САЩ приеха дългоочаквания пакет от помощи в размер на 61 млрд. долара, като голяма част от него покриваше военната помощ.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ