петък, 13.09.24
11.8 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна

Борусия (Дортмунд) стартира успешно с победа над Айнтрахт

По този начин новият треньор на Борусия (Дортмунд) Нури Шахин дебютира успешно начело на тима

Борусия (Дортмунд) стартира с победа с 2:0 над Айнтрахт (Франкфурт) новия сезон в Бундеслигата. И двете попадения паднаха след почивката и бяха дело на Джейми Байноу-Гитенс (72’, 90’). Домакините задържаха топката в големи периоди от време и контролираха случващото се в срещата като цяло, но не създаваха достатъчно голови положения. Новият треньор на „жълто-черните“ Нури Шахин излезе с нова схема с трима бранители и желание неговите играчи да задържат много по-дълго топката. Той пък нямаше възможност да разчита на един от голмайсторите на германското първенство от предната година Сехру Гираси.

Срещата стартира добре за Айнтрахт, които при повече късмет можеха да стигнат до ранна преднина още в петата минута, но удар на Юго Екитике с глава след корнер не намери очертанията на вратата. Едва след половин час игра домакините стигнаха до първата си по-интересна ситуация, но Кевин Трап се намеси отлично след удар на Марсел Забитцер. Нещата имаха сходно развитие и през втората част, когато Омар Мармуш се озова на добра позиция малко преди изтичането на час игра, но този път Грегор Кобел трябваше да се намесва, за да запазва равенството в двубоя. Така се стигна до последните двайсет минути, когато феновете видяха и най-интересното от тази среща. Първо Фарес Шайби пропусна много добро положение, изстрелвайки топката високо. В ответната атака към Джейми Байноу-Гитенс пое на крилото, справи се отлично с бранител на Айнтрахт, след което с много впечатляващ изстрел преодоля Кевин Трап и даде преднина на своя тим от 1:0.

Нещо подобно се случи и в добавеното време на срещата, когато първо играч на гостите се вклини в наказателното поле и падна, но протестите на футболистите на “орлите” за дузпа бяха подминати. Почти идентично на случилото се двайсет минути по-рано отново топката бе пратена към Байноу-Гитенс, той напредна добре фронтално срещу разредената отбрана, залъга, че ще подава, но вместо това завърши сам покрай плонжа на Трап за 2:0. По този начин новият треньор на Борусия (Дортмунд) Нури Шахин дебютира успешно начело на тима.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ