петък, 13.09.24
11.8 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна

Спартак Варна продължава да лети

Възпитаниците на Александър Томаш записаха ценна победа при визитата си на Ботев Пловдив

Отборът на Спартак Варна продължава с отличното си представяне след завръщането си  в елита. Възпитаниците на Александър Томаш записаха ценна победа при визитата си на Ботев Пловдив, която помогна на „соколите” да се изкачат до второто място във временното класиране.

Спартак се наложи с 1:0, а голът за успеха бе дело на голмайстора на efbet Лига Ахмед Ахмедов. Нападателят на варненци заби своя шести гол от началото на кампанията.

Поражението пък бе първо за „канарчетата”, които остават на третото място в таблицата.

Първата интересна ситуация в мача дойде още в 3-ата минута и бе на сметката на гостите от Спартак Варна. Ивей Ромееш получи отляво и пробва опасно центриране, което се получи като удар, но стражът на домакините внимаваше и боксира топката.

Домакините отговори с добра атака, която завърши с много силен удар на Кристиан Нвачукв, но топката спря в тялото на бранител на „соколите”.

В 13-ата минута наставникът на домакините Душан Керкез трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като Самюел Акере не успя да продължи срещата, след като получи болки в рамото. На негово място се появи Никола Илиев.

Едва в 43-ата минута дойде първият точен удар за Спартак Варна в мача. Отправи го Ахмед Ахмедов с удар по диагонала с левия крак. Само секунди по-късно обаче, Ахмедов пропусна още по-добра възможност. Той с лекота преодоля бранител на Ботев в наказателното поле и реши да лъже и вратаря на домакините. Стражът на „канарчетата” обаче се справи блестящо и с ръка успя да отмъкне топката от краката на Ахмедов.

Във втората минута на продължението на първата част дойде и най-спорния момент в мача. Домакините получиха правото да изпълнят свободен удар пред вратата на Спартак. Футболистите на Ботев заложиха на заучено изпълнение и бяха много близо до гола. Балоянис центрира на далечната греда, където Диабате успя да върне към Алекса Мараш, а нападателят от близка дистанция вкара.

След близо петминутно преглеждане на ситуацията с ВАР обаче, попадението на Ботев бе отменено заради засада на Диабате при центрирането на Балоянис. Така двата тима се оттеглиха на почивка без попадения.

Втората част започна по-добре за домакините, които се настаниха трайно в половината на своя противник и организираха няколко опасни атаки, но не и да застрашат сериозно противниковия страж.

В 54-ата минута Ботев стигна до страхотна възможност да открие резултата. Балоянис успя да догони една трудна топка и да центрира от самата аутлиния, намирайки отлично Никола Илиев в пеналта. Атакуващият футболист на „канарчетата” стреля с глава, но прати топката покрай вратата.

Малко по-късно Ботев отново имаше добра възможност да открие резултата, но късметът покри гостите. След центриране от ъглов удар, Сирики Диабате стреля с глава, но прати топката в напречната греда.

Противно на логиката и показаното от двата тима на терена през второто полувреме, именно Спартак Варна бе отборът, който успя да открие резултата. След изключително продължителна атака отляво, топката попадна в Антонио Вутов, който центрира е пеналта към Ахмед Ахмедов. Голмайсторът на efbet Лига стреля от трудна позиция , пращайки топката под напречната греда за 1:0. Това бе шесто попадение за Ахмедов от началото на сезон.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ