петък, 13.09.24
19.8 C
София
26 C
Пловдив
28.1 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец надви Берое с 1:0

      Единственото попадение в мача вкара Тодор Неделев от дузпа

      Лудогорец надви с 1:0 Берое като гост в мач от 6-ия кръг на efbet Лига. Така „орлите“ записаха четвърта поредна победа в шампионата, като два от мачовете им до момента бяха отменени заради ангажименти в евротурнирите.

      Единственото попадение в мача вкара Тодор Неделев от дузпа в 65-ата минута на срещата. Разградчани доминираха и създадоха повечето положения, а Якуб Пьотровски дори нацели гредата. Заралии също бяха спрени от страничния стълб, но дълбоко в продължението.

      Тимът на Захари Сираков е с 12 точки – пълен актив след 4 мача, като за българския шампион предстои мач-реванш срещу Петрокуб в Лига Европа. След това „орлите“ ще посрещнат вицешампиона от миналия сезон – Черно море.

      Берое пък има 10 точки след 6 двубоя и засега заема шестото място в класирането. За заралии предстои гостуване на Хебър в следващия кръг.

      Още от началото „орлите“ поеха контрол над случващото се на терена. В 10-ата минута Рик Джонатан стреля от дистанция по земя. Ударът му рикошира в играч на Берое и излезе в корнер. Минута след това Аслак Фон Витри също си опита късмета с шут от далеч. Неговото изпълнение обаче отново не беше точно.

      В 33-ата минута Енцо Еспиноза проби отляво и успя да намери Сантиаго Годой. Той пък веднага стреля, но покрай вратата, пазена от Серджио Падт.

      Две минути след това Ивайло Чочев отправи мощен шут, който обаче прелетя до целта.

      Якуб Пьотровски бе най-близо до отбелязването на гол в първото полувреме. В 38-ата минута полякът засече центриране от корнер на Тодор Неделев и стреля силно с глава. Ударът на поляка обаче срещна напречния стълб и не посети мрежата на заралии.

      В 52-ата минута Берое се впусна в контраатака. Джани Политино реши да завършва сам с изстрел от дистанция. Ударът му бе блокиран от защитник на „орлите“.

      Десетина минути след това Спас Делев беше задържан и се сгромоляса в наказателното поле на Берое. Играчите на гостите поискаха дузпа, но съдията Владимир Вълков остави играта да продължи. ВАР повика реферът на монитора край тъчлинията и той промени решението си – дузпа за Лудогорец. Тодор Неделев беше безгрешен от бялата точка и преодоля Артур Мота, за да даде аванс на „орлите“.

      В продълженията на мача Берое също нацели греда. Влезлият от скамейката Сагардия стреля с десния крак, а Падт изби топката, която срещна и страничния стълб преди да излезе.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ