неделя, 15.09.24
8.8 C
София
13 C
Пловдив
14.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израелската армия откри телата на шестима заложници в Газа

      Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди информацията

      Израелската армия идентифицира телата на шестима заложници, върнати в Израел от Ивицата Газа, включително две жени и четирима мъже, единият от които е американски гражданин от израелски произход. 

      „Вчера армията и Шин Бет локализираха и извадиха телата на заложниците Кармел Гат, Еден Ерушалми, Херш Голдберг-Полин, Александър Лобанов, Алмог Саруси и Ори Данино от тунел в района на Рафах в Ивицата Газа“, съобщават още от там.

      Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди информацията.

      „По-рано през деня в тунел под град Рафах израелските сили откриха и прибраха телата на шестима заложници, държани в плен от „Хамас“, се казва в изявлението на държавният глава на САЩ.

      „Не се заблуждавайте, лидерите на „Хамас“ ще платят за тези престъпления. И ние ще продължим да работим 24 часа в денонощието, за да постигнем споразумение, което да гарантира освобождаването на останалите заложници“, допълва американският президент.

      Снимка БГНЕС

      Вчера хиляди демонстранти излязоха по улиците на Тел Авив с искане правителството да постигне споразумение за освобождаване на заложниците, държани от ислямистката групировка „Хамас“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ