понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Заплахите за Дара Екимова: Експертиза ще провери болна ли е Гергана

      Експертиза, която да отговори на въпроса страда ли от психично заболяване 28-годишната Гергана Неделчева, която заплашва с убийство онлайн певицата Дара Екимова, назначи Пловдивският районен съд. Това се случи по време на двучасово заседание по искане на прокуратурата пловдивчанката да бъде настанена за лечение, предаде „24 часа“.

      През август продуцентът на Дара Екимова Саня Армутлиева съобщи, че момичето е жертва на продължителни заплахи в социалните мрежи. Зад профилите стои пловдивчанката Гергана Неделчева, която вече веднъж тази година е прекарала 30 дни в Центъра за психично здраве заради тормоз над инфлуенсърката Ясмин Кирилова.

      Според прокурора Димитър Пехливанов има неоспорими доказателства, че именно Неделчева изпраща съобщенията. „Самата тя ни е позната. Не за първи път се срещаме с подобрен род комуникация от нейна страна, така че спор относно авторството на съобщенията няма. Самата Неделчева заяви, че е тя, но е била провокирана от други обстоятелства“, коментира той след заседанието, което се проведе при закрити врати.

      По думите на прокурора експертизата ще покаже и какво лечение трябва да бъде приложено. „Това е младо момиче, което, убеден съм, при едно добре проведено лечение, може да води един нормален живот“, заяви още Пехливанов. Добави, че основният проблем е, че много хора виждат заплахите и питат пострадалите какво се случва, което допълнително ги натоварва. Прокурорът посочи още, че е в процес на доказване дали майката на Гергана ѝ е попечител. Жената твърди, че полага грижи за нея, и според обвинителя тя може да контролира какво пише дъщеря ѝ.

      Самата Неделчева отказа да коментира на излизане от съдебната зала. „Производството е свързано с нейното здраве и тя има нужда от почивка“, каза адвокатът ѝ Светозар Арнаудов.

      Делото ще продължи на 17 септември.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ