неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кадиев: Не бях поканен в лявото обединение, имаме големи различия

      Не бях поканен в лявото обединение, заяви пред БНР Георги Кадиев от „Нормална държава“.

      Той обясни, че имат големи различия в разбиранията си за това как трябва да се управлява следващата коалиция и как трябва да се взимат решенията в нея:

      „Чисто количественият сбор няма никакво значение, ако няма качество. Разликата в качеството ще дойде не толкова от това кой участва в нея, колкото от това да бъде променен старият начин на вземане на решения. Когато тази коалиция наподобява Варшавския договор, където имате Съветския съюз и всички останали просто козируват, резултатът е лош“.

      По думите му в проекта за договор не само че не се отива към повече демократичност и равнопоставеност, а точно обратното:

      „Има член, който казва, че листите се подреждат в крайна сметка от Националния съвет на БСП. Какъв коалиционен партньор може да бъде една партия, след като тя е сключила споразумение, разбрали са се какви да бъдат листите, кой къде да бъде и накрая Националният съвет на БСП казва „Не, не, ние ще ги направим по друг начин“. Втори пример – има член, който казва, че председателят на бъдещата коалиция има право на вето върху решенията. Председател на бъдещата коалиция, доколкото видях, ще бъде Атанас Зафиров. Трети пример – има член, който казва, че поне 1/3 от членовете на коалиционния съвет са от БСП – откъде накъде. Винаги съм си мислил, че членовете трябва да бъдат равнопоставени, както е в ЕС“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ