четвъртък, 19.09.24
20.8 C
София
24 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Митов за РСМ: В европейска държава за такава обидна квалификация се взема главата на министър

      За съжаление, ескалацията в реториката на Скопие стигна до там, че да се говори по такъв непристоен начин. Министър в правителство на европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съсед, а на която и да било европейска държава и друг европейски народ.

      Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов по повод думите на Николоски – дясната ръка на премиера Християн Мицкоски, който нарече българите „мизерници“.

      „Очевидно това е поредната провокация от страна на властите на Република Северна Македония, целяща разрушаването на добросъседските отношения и постигнатото до момента“, категоричен е Митов.

      Българските власти, по думите му, трябва да отговорят на македонското правителство. „Видях, че външно министерство вече е излязло с позиция, но трябва да се отговори максимално твърдо и в същия момент без емоции и без свръхреакция. Естествено, за нас е важно да видим каква ще е реакцията на премиера на Република Северна Македония и на самото правителство. За такава обидна квалификация в една европейска държава се взима главата на министър веднага, моментално, на място хвърлят оставки“, подчерта Митов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ