четвъртък, 03.10.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Най-малко петима души са загинали при израелски въздушен удар в Бейрут

      Най-малко петима души са загинали при израелски въздушен удар в централната част на Бейрут, съобщиха представители на ливанските здравни власти. Нападението идва малко след като израелската армия съобщи за осем загинали свои военни при сражения в Южен Ливан – първите жертви от началото на сухопътната й операция срещу „Хизбула“. 

      Мишена на израелския въздушен удар е била жилищна сграда, където се помещава медицински център, свързан с групировката „Хизбула“. За първи път израелската армия извършва атака толкова близо до центъра на Бейрут и на метри от сградата на ливанския парламент, отбелязват агенциите.

      Преди това Израел нанесе още четири въздушни удара срещу южните предградия на Бейрут. За последното денонощие 46 души са загинали, а 85 са били ранени при израелските атаки в Ливан, обяви междувременно ливанското здравно министерство.

      „Хизбула“ обяви, че е унищожила израелски танкове по време на сраженията и подчерта, че има достатъчно хора и боеприпаси да отблъсне израелската армия. 

      Според силите за отбрана на Тел Авив още пехотинци и бронирани автомобили са се включили в операцията по унищожаване на „терористична инфраструктура“ в граничните райони на Ливан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ