Search Suggestions
      събота, 19.07.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          София става столица на италианската кухня: Петзвездните шеф готвачи Марио Пучо и Джузепе Пелико пристигат в Хилтън София на 21 ноември

          Гала вечерята „Марко Поло: Пътят на ориза“ ще отведе гостите на хотела на пътешествие през Сицилия и Пулия

          Висша италианска кухня от световна класа завладява София този месец. На 21 ноември Хилтън София отваря вратите за ексклузивна гала вечеря „Марко Поло: Пътят на Ориза“, водена от двама от най-влиятелните италиански шеф-готвачи – Марио Пучо и Джузепе Пелико. Тя ще се състои в новата елегантна зала „Черни връх“ от 19:30 часа, която предлага красива гледка към Южния парк.
          Гостите на гала вечерята ще имат възможност да се насладят на уникално седемстепенно меню. То е специално създадено от двамата италиански шеф готвачи в сътрудничество със студенти от специализирани институти за еногастрономия. Специалитетите, които ще бъдат сервирани, са вдъхновени от традициите на Сицилия и Пулия, а главната звезда в менюто ще бъде оризът. В италианската кухня оризът е не просто съставка, а символ на културното богатство. Затова и шеф Пучо и пеф Пелико са подготвили богата палитра от вкусове: от класическо ризото до изненадващи комбинации, всяка от които ще пренесе гостите в сърцето на Италия. Ястията ще бъдат съчетани с изискани сицилиански вина, които да подчертаят още повече плътния и завладяващ вкус на менюто. Повече информация за събитието може да откриете тук.

          - Реклама -

          Шеф Марио Пучо, роден в Палермо, е признат експерт в кулинарията, член на Италианската федерация на готвачите и преподавател по еногастрономия. Със своя дългогодишен професионален опит, включително в известни и реномирани френски хотели и ресторанти със звезди Мишлен, той е сред съвременните иноватори в сицилианската кухня. Любопитно за него е, че обича да съчетава модерни рецепти с местни продукти и традиционни вкусове. От друга страна, Шеф Джузепе Пелико, родом от Полиняно а Маре, също е уважаван кулинарен специалист с успешна кариера в различни петзвездни ресторанти в Пулия. Днес той е насочил богатия си практически опит в преподавателска кариера в Професионалните институти за еногастрономия и туризъм в Молфета и Бари и обучава новото поколение готвачи в Италия.

          Събитието се организира съвместно с Академията за италианска кухня, Италианския културен институт, Италианската търговска агенция, Италианската агенция за ориз, Професионалния институт по еногастрономия и туризъм „Пиетро Пиаца“ – гр. Палермо, Професионалния институт по еногастрономия и туризъм „Доменико Модуньо“, Полиняно а Маре и хотел Хилтън София.

          Всички, които желаят да станат част от уникалната италианска гала вечеря, могат да направят резервация по имейл на sofhi_fb@hilton.com или на телефон +359 895 515 051.

          За хотел Хилтън София

          Хилтън София е емблематичен хотел, разположен в сърцето на българската столица. Предлагащ комфортна и приветлива атмосфера, хотелът е известен със своето приятелско обслужване, множество удобства и централно местоположение. Независимо дали посещавате хотела по работа или за почивка, Хилтън София осигурява спокоен и приятен престой, с лесен достъп до близките забележителности, бизнес центрове и транспортни връзки. Със своите уютни помещения за настаняване, разнообразни възможности за организация на събития и висококачествени услуги хотел Хилтън София е идеалният избор за пътуващи, които търсят комфортен и удобен престой в града.

          Висша италианска кухня от световна класа завладява София този месец. На 21 ноември Хилтън София отваря вратите за ексклузивна гала вечеря „Марко Поло: Пътят на Ориза“, водена от двама от най-влиятелните италиански шеф-готвачи – Марио Пучо и Джузепе Пелико. Тя ще се състои в новата елегантна зала „Черни връх“ от 19:30 часа, която предлага красива гледка към Южния парк.
          Гостите на гала вечерята ще имат възможност да се насладят на уникално седемстепенно меню. То е специално създадено от двамата италиански шеф готвачи в сътрудничество със студенти от специализирани институти за еногастрономия. Специалитетите, които ще бъдат сервирани, са вдъхновени от традициите на Сицилия и Пулия, а главната звезда в менюто ще бъде оризът. В италианската кухня оризът е не просто съставка, а символ на културното богатство. Затова и шеф Пучо и пеф Пелико са подготвили богата палитра от вкусове: от класическо ризото до изненадващи комбинации, всяка от които ще пренесе гостите в сърцето на Италия. Ястията ще бъдат съчетани с изискани сицилиански вина, които да подчертаят още повече плътния и завладяващ вкус на менюто. Повече информация за събитието може да откриете тук.

          - Реклама -

          Шеф Марио Пучо, роден в Палермо, е признат експерт в кулинарията, член на Италианската федерация на готвачите и преподавател по еногастрономия. Със своя дългогодишен професионален опит, включително в известни и реномирани френски хотели и ресторанти със звезди Мишлен, той е сред съвременните иноватори в сицилианската кухня. Любопитно за него е, че обича да съчетава модерни рецепти с местни продукти и традиционни вкусове. От друга страна, Шеф Джузепе Пелико, родом от Полиняно а Маре, също е уважаван кулинарен специалист с успешна кариера в различни петзвездни ресторанти в Пулия. Днес той е насочил богатия си практически опит в преподавателска кариера в Професионалните институти за еногастрономия и туризъм в Молфета и Бари и обучава новото поколение готвачи в Италия.

          Събитието се организира съвместно с Академията за италианска кухня, Италианския културен институт, Италианската търговска агенция, Италианската агенция за ориз, Професионалния институт по еногастрономия и туризъм „Пиетро Пиаца“ – гр. Палермо, Професионалния институт по еногастрономия и туризъм „Доменико Модуньо“, Полиняно а Маре и хотел Хилтън София.

          Всички, които желаят да станат част от уникалната италианска гала вечеря, могат да направят резервация по имейл на sofhi_fb@hilton.com или на телефон +359 895 515 051.

          За хотел Хилтън София

          Хилтън София е емблематичен хотел, разположен в сърцето на българската столица. Предлагащ комфортна и приветлива атмосфера, хотелът е известен със своето приятелско обслужване, множество удобства и централно местоположение. Независимо дали посещавате хотела по работа или за почивка, Хилтън София осигурява спокоен и приятен престой, с лесен достъп до близките забележителности, бизнес центрове и транспортни връзки. Със своите уютни помещения за настаняване, разнообразни възможности за организация на събития и висококачествени услуги хотел Хилтън София е идеалният избор за пътуващи, които търсят комфортен и удобен престой в града.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Росен Желязков: Образът на Васил Левски трябва да ни обединява

          188-годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязана с тържествен митинг-заря в неговия роден град Карлово, предаде кореспондентът на БГНЕС от...

          Атанас Чобанов показа луксозната къща на Пламенка Димитрова

          "Бърд.БГ" публикува сателитна снимка от Google Earth на имот на бизнесдамата Пламенка Димитрова, придобила популярност от казуса с обществените поръчки в община Варна. В...

          Доц. Лазаров: Старозагорският съд потвърди, че уволнението ми е незаконно

          Старозагорският съд постанови на втора истанция, че заповедта за уволнението на бившия декан на Ветеринарномедицинския факултет в Тракийския университет, Лазарин Лазаров, за незаконна. Той...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions